miercuri, 2 septembrie 2009

Cum sa dezinstalez corect un program oarecare?

Ai instalat un program mai demult si acum nu mai ai nevoie de el?
Daca il stergi de pe desktop sa stii ca stergi doar o modalitate de intrare in acel program. Daca stergi folderul in care e instalat sa sti ca nici asa nu e dezinstalat complet.

Am sa iti arat o modalitate corecta de a dezinstala programe, cu toate ca nici prin aceasta metoda nu o sa fie dezinstalat complet deoarece unele programe isi mai lasa "urmele" prin calculator, ca si in cazul demo-uri-lor pe care le reinstalezi in speranta ca nu o sa-si dea seama ca au mai fost instalate pe calculatorul respectiv si ramai neplacut surprins cand vezi ca deja e expirat demo-ul.

Metoda corecta de dezinstalat programe dintr-un calculator este urmatoarea:

1. Inchizi programul cu pricina.
2. Dai click pe Start -> Control Panel
3. In fereastra care s-a deschis click sau dublu-click pe "Add or Remove Programs" si asteapta pana apare lista cu toate programele instalate pe calculatorul tau.

4. Sa zicem ca alegem sa dezinstalam, in cazul meu, jocul de table oferit de Play65. Da click pe programul ales de tine si o sa iti apara aproximativ la fel ca si in imaginea de la mine:
5. Click pe "Change/Remove" si click pe "Ok" in fereastra mica aparuta.

6. Si din nefericire doar click pe "Ok" in urmatoarea fereastra. Cam simplu.

7. Si in cazul nostru nu aveam nici un "Next" de click-uit, din pacate, dar cam asa se dezinstaleaza un program.

8. Faceti si voi analogie in cazul programelor voastre.

Un comentariu :

Anonim spunea...

Saru' mana boierule, sa-ti dea Dumnezeu sanatate pentru ca impartasesti informatia cu generozitate!!! Ca uite, fiu'-miu, ca sa depind de el (fi-i-ar Vianu sa-i fie!), nu-mi spune una-alta despre calculator si nici nu mai am timpul si rabdarea sa le patrund pe toate ca un specialist, mie imi trebuie calculatorul ca sa-l exploatez pur si simplu, nu sa fac pe el poezie in IT... si de-aia din cand in cand am nevoie (si cati altii ca mine) de o informatie simpla, "pe tava", usor de asimilat si usor de aplicat, asa ca asta pe care ai dat-o matale! SANATATE SI SA-TI MEARGA BINE!!!