vineri, 29 mai 2009

Cum deschid un fisier pdf?

Ai primit sau downloadat un fisier de tipul .pdf si nu ai cu ce sa il deschizi ca sa il citesti? Ai nimerit in locul perfect.
Astazi iti voi arata cum sa deschizi fisierele .pdf (Portable Document Format).
Pentru a vizualiza fisierele de acest tip (.pdf) ai nevoie de un utilitar numit Adobe Reader de la compania Adobe.
Acest program este pus la dispozitie gratuit de firma producatoare.
Pentru a intra in posesia lui este nevoie sa urmati pasii urmatori:
1. Click aici si pe fereastra care va apare apesi pe butonul "Save" sau "Salveaza fisierul" si alegi Desktop din stanga, daca ai posibilitatea.  ---- acest pas nu mai este de actualitate

1'. Pentru ultima varianta de Adobe Reader sau pentru alte sisteme de operare va recomand sa intrati pe link-ul: http://get.adobe.com/reader/
1''. Click pe butonul de download.
2. Dupa ce se termina download-ul inchide orice fereastra care e deschisa in afara de fereastra aceasta cu instructiunile.
3. Pe desktop sau unde ai ales sa il salvezi a aparut un fisier nou cu numele "install_reader11_en_mssd_aih.exe", cu sau fara .exe la sfarsit, depinde.
4. Dublu-click pe fisier si instalarea o sa fie foarte simpla.

Urmatorii pasi nu mai sunt de actualitate.
4. Da dublu-click pe el si o sa apara fereastra:

5. Se da click pe butonul "Run"
6. Acum v-a apare fereastra:7. Se asteapta pana se umple bara cu verde si o sa apara fereastra:
8. Aici se da click pe butonul "Next".
9. Apoi pe "Install" si se asteapta...
10. Si in final se da click pe butonul "Finish".
11. In caz ca apare fereastra:12. Se v-a da click pe "Yes" pentru a se reporni calculatorul. Iar cand v-a porni calculatorul din nou, poti deschide linistit fisierul .pdf doar facand dublu-click pe el. La prima deschidere o sa apara o fereastra cu "termeni si conditii", dai click pe "Accept" si e totul in regula.

Felicitari.

Later edit: Lasati comentariu daca v-a fost de ajutor acest tutorial! Multumesc.

 Lasati comentariu daca stiti ce probleme pot aparea la instalarea Adobe Reader pe un MacBook deoarece o avem printre noi pe Ioana care are urmatoarea problema: "Cum instalez Adobe Reader pe MacBook? Am tot incercat dar degeaba, nu-mi dau seama unde gresesc. Urmez toti pasii, imi spune ca e instalat, insa nu pot deschide documentul."

66 de comentarii :

Anonim spunea...

pe mine m-a ajutat,multumesc

Raducan spunea...

Cu placere.
Oricand poti sa te intorci si sa pui un comentariu daca ai vreo problema si noi o sa scriem un tutorial cum se rezolva problema ta pentru tine si pentru altii care intampina aceeasi problema ca si tine.

Gaby spunea...

am downladat un fisier pdf. cu mai multe pagini...cand dau dublu click imi da o eroare..:"there was an error opening this document.This file is damaged and could not be repaired"e de vina fisierul nu ??va rog dati`mi un mail si ziceti`mi ce sa fac...va multumesc

Unknown spunea...

mai downloadeaza-l odata si daca tot asa face inseamna ca ori e de vina fisierul de pe site ori nu se downloadeaza corect.

dany dady spunea...

OK ,treaba cu pdf-ul am rezolvat-o,multumita voua,dar stiti cumva cum rezolvam problema fisierelor MDF si fisiere NRG? Va multumesc anticipat.(PS :As fi recunoscator daca mi-ati trimite un email la boyzoone@gmail.com ,cu solutia problemei.)

Raducan spunea...

Cu Daemon Tools poti deschide si fisierele .mds sau .nrg.

.nrg se mai pot deschide si cu Nero ImageDrive.

Mai multe despre Daemon Tools gasesti si aici.

dany dady spunea...

Ms mult.AM rezolvat problema.Iti urez SARBATORI FERICITE

Anonim spunea...

Multumesc mult,sunteti de foarte mare ajutor.

Anonim spunea...

Multumesc....m-a ajutat mult!!

Unknown spunea...

ms mult frate....am injurat si pe altii cam degeaba;))e bn ca se gandeste cineva sa mai ajute pe altii

Nichita spunea...

Multumesc foarte mult. Ma bucur ca existati.

Anonim spunea...

multumesc mult.chiar merge!sincer nu ma asteptam da sunt foarte multumita.acum pot sa invat pt examamene

Raducan spunea...

Cu placere. Sa nu te mai astepti sa nu mearga pentru ca ideea de baza a acestui blog este sa "faca lucrurile sa mearga".

In plus computerele sunt facute sa "mearga" asa cum le zicem noi, nicidecum nu merg dupa capul lor.
Deci daca bine le zici, bine fac.

Bafta la examene!

tavi spunea...

multumesc, foarte util !

Anonim spunea...

multumesc,a functionat!

Gabi spunea...

Multumesc, am rezolvat problema.

Raducan spunea...

Ma bucur ca v-a fost util acest tutorial. Daca aveti alte probleme comentati si eu incerc sa vi le rezolv.
Numa' bine!

Anonim spunea...

multumesc foarte mult pt explicatie. m-a ajutat enorm.

Anonim spunea...

Felicitari, m-au ajutat mult instructiunile tale , (sunt incepatoare ), drept multumire iti dau un pup mare !!!!

vladut spunea...

super functioneaza perfect ms mult

vladut spunea...

super functioneaza perfect ms mult

Anonim spunea...

multumesc frumos mi ai fost de mare ajutor.te rog sa pui si unul cu instalarea word 2007 free.o zi buna

Raducan spunea...

Cu placere. Nu stiu sa existe 2007 free. Deobicei tot ceea ce este de la Microsoft e pe bani. Insa iti pot recomanda o alternativa extrem de buna la Microsoft Office. Se numeste Open Office si este foarte buna suita de programe.
Cum se instaleaza si de unde il poti descarca gasesti intr-un alt tutorial: aici

Anonim spunea...

am downloadat 7 fisiere pdf si doua dintre ele nu pot fi deschise, apar un mesaj de genul" a survenit o eroare la deschiderea acestui document. Fisierul este deteriorat si nu poate fi reparat". O rugaminte, sa imi spuneti daca mai exista o solutie. multumesc PITONUU

Raducan spunea...

Singura solutie este sa mai downloadezi odata fisierele respective.

Anonim spunea...

Multumesc!!

Anonim spunea...

multumesc mult ma ajutat foarte mult

simona spunea...

multumesc mult . m-a ajutat foarte mult

Anonim spunea...

problema mea este ca dupa ce s-a incarcat bara din prima fereastra(ce-a cu verde) imi apare "this installation package could not be opened. verify that the package exits and that you can access it, or ontact the aplication vendor to verify that this is a valid Windows Installerpackage.". Ce să fac?

Anonim spunea...

problema mea este ca dupa ce s-a incarcat bara din prima fereastra(ce-a cu verde) imi apare "this installation package could not be opened. verify that the package exits and that you can access it, or ontact the aplication vendor to verify that this is a valid Windows Installerpackage.". Ce să fac?

Raducan spunea...

Ai salvat pe desktop fisierul de instalare?

mariat spunea...

Buna,

As vrea sa deschid un fisier pdf, cu denumirea in rusa (litere chirilice), dar primesc mesajul de eroare, referitor la denumirea lui sau sintaxa. Cum pot rezolva problema? Este foarte important pentru mine. Multumesc mult.

Raducan spunea...

Incercati sa redenumiti fisierul cu un nume fara litere chirilice, doar litere normale.

IoanaB spunea...

Va rog, ajutati-ma si pe mine. Cum instalez Adobe Reader pe MacBook? Am tot incercat dar degeaba, nu-mi dau seama unde gresesc. Urmez toti pasii, imi spune ca e instalat, insa nu pot deschide documentul.

Raducan spunea...

IoanaB nu te pot ajuta in aceasta problema pentru ca nu detin un MacBook. In schimb as putea sa scriu in post daca stie cineva sa lase un hint ceva in comentarii.

Raducan spunea...

Am revizuit postarea deoarece nu mai era de actualitate.

IoanaB poti incerca acum sa iei ultima varianta de Adobe Reader de pe noul link.

Anonim spunea...

imi apare in banda de unelte adobe reader: installing update..ce ar trebui sa fac?

trucks&wheels spunea...

Buna ziua.Nu reusesc sa deschid fisierele pdf primite pe maill, cu adobe reader.Am instalat adobe,dar mie fisierele mi se deschid in paint.Cum as putea sa schimb,sa nu se mai deschida fisierele in paint?Cand downloadez fisierele nu imi apare casuta care ma inteaba cu ce program sa le deschid . Multumesc

Elena spunea...

Multumesc tare mult pentru ajutor.Am icercat sa deschid un document Pdf cu toate programele din calculator si nimic,multumesc.

Unknown spunea...

Pana acum cateva zile puteam deschide PDF-urile, insa acum nu stiu ce s-a intamplat....imi apare urmatorul mesaj cand incerc sa deschid: '' Mandatory Update available Application can't continue without installing this version. Installed version: 2.0.0.0 Update version:2.3.0.0'' Ma puteti ajuta?

Raducan spunea...

Eroarea spune totul. Este nevoie de ultima versiune. Aveti o versiune veche de Abode Reader. Puteti lua ultima versiune de la adresa: http://get.adobe.com/reader/ si click pe Download now

Gina spunea...

Buna seara...ma poate ajuta cineva?intampin o situatie destul de stranie pentru mine...am adobe instalat..pot deschide pdf-uri insa nu le pot deschide pe cele primte pe email..nici nu pot da click pe ele..apar asa "gri" ca ceva inactiv..si nu-l pot nici deschide, nici salva pe calculator din email..am dezinstalat si reinstalat adobe si la fel..are cineva o idee?

Raducan spunea...

Probabil sa fie corupte, adica sa nu fi fost uploadate/downloadate in totalitate.

Cere sa ti se mai trimita odata intr-un alt mesaj.

Anonim spunea...

Salut ..am descarcat adobe reader de pe site ul oficial si dupa ce se instaleaza imi apare un mesaj ca a survenit o eroare! Ma poti ajuta?

Gina spunea...

Multumesc pentru raspuns...ma numesc Gina si am trimis acel mesaj cu pdf-urile primite in email...spuneai tu ca poate sunt corupte, adica sa nu fi fost uploadate/downloadate in totalitate si sa cer emailul din nou...nu, toate le primesc asa..eu lucrez in turism,toate facturile de la colaboratori le primesc pe email si desigur in pdf...am instalat intr-o zi un program de editat pdf-uri...apoi l-am dezinstalat si deatunci am aceasta probla si nu reusesc sa o rezolv.Daca ai o solutie plsss help.

Raducan spunea...

Trimite-mi un email pe adresa de email din acest post: http://raducannicolae.blogspot.ro/2009/09/reclama-pe-blog.html cu mai multe detalii despre ce program ai instalat si cum l-ai dezinstalat, ce windows ai si o sa incerc sa iti dau indicatii sa poti rezolva problema.

Gina spunea...

Oo miiiiiiiiiii de multumiri pentru un sprijin/ajutor incredibil in rezolvarea problemei mele....si fara nici un "interes material" mai rar intalnit..Tot respectul si mult succes in ce doresti sa faci mai departe...

ionela spunea...

buna ziua! am descarcat adobe reader 11 si as vrea sa stiu cum pot sterge documentele ce le am deshis de la Open a recent file, se poate. Va multumesc mult

Anonim spunea...

buna ziua!Ma poate ajuta cineva? vreau sa descarc adobe reader dar se incarca doar 99.4%.Ce sa fac?

Clasa a II-a B spunea...

Cum pot deschide un formular pdf care cere versiunea 8.1? Am instalata ultima versiune Adobe reader dar nu deschide corect formularul

Clasa a II-a B spunea...

Cum pot deschide sau converti un formular Adobe cu mesajul This form requires Adobe Reader or Adobe Acrobat version 8.1. You are using an older
version of the software. Forms submitted using unsupported version of Adobe software
will be ineligible. Please download and install the latest version of Adobe Reader from
http://get.adobe.com/reader/ .
Eu am instalat Adobe reader 11. Multumesc

Raducan spunea...

Incercati prima data sa dezinstalati tot ce tine de adobe reader, sa dati un restart la calculator si apoi sa instalati ultima versiune. Daca nici asa nu se deschide corect, incercati sa repetati pasii de mai sus dar sa instalati versiunea 8.1. Incercati acest link: http://www.oldapps.com/adobe_reader.php?old_adobe=17?download

Anonim spunea...

multumesc mult !

Anonim spunea...

Ce as putea face daca in momentul in care deschid un pdf imi apare un fel de eroare, in sensul ca tot ce e in document apare sub forma de simboluri ?

Anonim spunea...

Ce as putea face daca in momentul in care deschid un pdf imi apare un fel de eroare, in sensul ca tot ce contine documentul apare sub forma de simboluri ?

Anonim spunea...

Ce as putea face daca in momentul in care deschid un pdf imi apare un fel de eroare, in sensul ca tot ce contine documentul apare sub forma de simboluri ?

Anonim spunea...

Buna,

Incerc sa deschid un pdf inteligent si asta este mesajul care imi apare:
To view the full contents of this document, you need a later version of the PDF viewer. You can upgrade
to the latest version of Adobe Reader from www.adobe.com/products/acrobat/readstep2.html

For further support, go to www.adobe.com/support/products/acrreader.html

Am facut update dar degeaba. Este vreo setare pe care as putea sa o fac?
Bianca

Brigi Fyfyy spunea...

Am un site pdf. La inceput l-am putut deschide de pe laptop. Acum nu ma mai lasa. Ce are ? Am Adobe Reader instalat.

Raducan spunea...

Incearca sa instalezi noua versiune de Adobe Reader:

Click aici

Anonim spunea...

Buna.sper sa ma poti ajuta.am primit un fisier pdf pe care trebuie sa il completez si semnez.Am incercat cu Adobe Reader si cand vreau sa il deschid imi scrie:ca nu se poate deschide deoarece fie fisierul a fost corupt fie nu a fost downloadat in totalitate.intrebarea mea e pot sa il deschid si completez cu altceva?cum ar fii de exemplu free file viewer? Eu am trimis un email persoanei ce mi-a trimis fisierul sa mi-l trimita din nou,dar daca va fi la fel cu ce altceva pot sa il deschid si completez? iti multumesc.

Anonim spunea...

SAL.Mltmesc pentru informative.Intrebare:Cum pot complete ce am deschis.Multumesc anticipat.

Anonim spunea...

multumest mi-ai fost de ajutor

Anonim spunea...

Buna seara,
Cum pot transforma documente scanate in pdf?
Multumesc.

Aurora spunea...

Bun gasit!
Am mare nevoie de ajutor! Am in laptop mai multe documente pe care le-am completat in martie 2015 in formulare de aplicatie editabile, trimise de ANPCDEFP (formulare de aplicatie Reasmus+, in format pdf.). Acum am instalat un Windows 8.1 cu licenta, iar unele dintre documentele pdf completate chiar de mine nu mai pot fi deschise; adica se deschid, dar apare numai o singura pagina aproape goala (in sensul ca mai apare doar antetul initial al Agentiei Nationale). Formularele de aplicatie au in jur de 50 de pagini, completate de mine si trimise la Agentia Nationala) - dar acum nu mai pot vizualiza continutul lor si am mare nevoie de ele.
CUM POT PROCEDA?
MULTUMESC MULT!
Aurora

Anonim spunea...

Am încercat a descărca un pdf de pe net.Pe net se deschide dar în memoria calculatorului zice că adobe reader nu a putut deschide fișierul.

escu spunea...

sunt profan IT ! de fapt pensionara...
nu pot descarca soft uri de pe ANAF ex S1003 primesc mesaj
(Please wait...

If this message is not eventually replaced by the proper contents of the document, your PDF
viewer may not be able to display this type of document.

You can upgrade to the latest version of Adobe Reader for Windows®, Mac, or Linux® by
visiting http://www.adobe.com/go/reader_download.

For more assistance with Adobe Reader visit http://www.adobe.com/go/acrreader.)

am descarcat ADOBE READER DC. WINZIP 7 pt dezarhivare.. fara rezultat ! .
am sters mcafee ..am AVIRA ..sa fie un impediment ?

PDF urile mele nu pot fi citite/scanate la ANAF .(bara de date de pe FV )
mi s-s sugerat sa setez imprimanta HP 1020 ..