Hello there,
Vreau sa incep prin a-mi spune parerea despre cei care nu sunt prea familiarizati cu calculatoarele.
Nu este o rusine sa nu sti prea multe despre ceva (in cazul nostru calculatorul), nimeni nu s-a nascut invatat (exceptie fac cei care nu stiu dar se dau mari stiutori, cei carora le dau pe afara "intelepciunea", "indemanarea" si nu in ultimul rand "circumvolutiunile de pe creier").
In primul rand calculatorul este un aparat care consuma energie electrica, ca si rezultat trebuie conectat la reteaua electrica (de preferat cu ajutorul cablului de alimentare a unitatii centrale).
Cablul de alimentare a unitatii centrale arata cam asa:
In unitatea centrala nu se poate introduce capatul din stanga (din poza de mai sus) gresit deoarece exista o singura mufa cu care se potriveste (aceasta este asociata sursei calculatorului).
Unitatea centrala (ca tot vorbim despre ea) arata cam asa:
Aceasta parte din calculator (unitatea centrala) este cea mai importanta deoarece, in functie de ce contine ea, performantele calculatorului sunt mari sau mici.
Dupa cum se vede, partea din fata a unitatii centrale, este destul de simpla ca si rezultat nu discutam despre ea.
Partea din spate este cea importanta in scopul acestui post deoarece acolo se pot face mari confuzii intre conectori la montarea calculatorului.
In continuare voi prezenta pe rand conectorii din spatele calculatorului (doar cei gasiti in mod constant la calculatoarele personale).
To be continued...
Tutoriale "cum sa" scrise de Raducan. "Capacitatile se dezvolta si se arata din ce in ce mai mult cu fiecare sarcina noua primita." Baltasar Gracian
duminică, 22 februarie 2009
Calculatorul - pentru cei neiniţiaţi ( nu este o rusine sa nu sti )
Cuvinte cheie:
calculator
,
ghid
,
incepatori
,
montare
,
noob
,
PC
,
personal computer
,
varstnici
Abonați-vă la:
Postări
(
Atom
)